Mijn boek is verschenen: Schòne Portretjes – Brabantse buitenbeentjes in de negentiende eeuw

Een mijlpaal! Mijn boek ‘SCHONE PORTRETJES, Brabantse buitenbeentjes in de negentiende eeuw’ is gepubliceerd! Het is verschenen als e-book en papieren boek. Hierin kun je de verhalen lezen over verschillende kleurrijke personages die ook mijn blog bevolken. Ik heb het uitgegeven via Brave New Books. Je kunt het via bol.com of de plaatselijke boekhandel bestellen.

  • Schone Portretjes als papieren boek: ISBN-nummer: 9789402173604, prijs € 14,95
  • Schone Portretjes als e-book: ISBN-nummer: 9789402174458, prijs € 3,99.

Een korte omschrijving van mijn boek:
Tien verhalen over hoeren en boeren, boeven en ploeteraars geven een inkijkje het leven van gewone Brabanders buiten de schijnwerpers van de geschiedenis. De hoofdpersonen hebben gemeenschappelijk dat ze – eens of vaak – met de lange arm der wet kennismaakten. Het waren “schòne portretjes”! Met behulp van gerechtelijke vonnissen en ander archiefmateriaal zijn hun levens gereconstrueerd. Het zijn verhalen over publieke vrouwen, landlopers, dieven en dronkemannen. Ook maken we kennis met een vrouwelijke overvaller, een pseudo-geestelijke, een kindermoordenares en een recalcitrante molenaar.

Nog iets over mijzelf:
Ik heb een achtergrond in sociale en taalwetenschappen. Ik onderzoek en beschrijf de levens van marginale Brabanders in de negentiende eeuw om zo een extra dimensie aan de moderne geschiedenis te geven.
Hopelijk heb ik hiermee jullie interesse kunnen wekken in mijn boek! Het “schòne portretje” op de omslag is overigens de ruige Bossche bordeelhouder GM Mulders die figureert in een van de verhalen.
Ik stel het op prijs als je dit bericht wil delen met vrienden. O ja, en abonneer je vooral op mijn blog, als je dit nog niet gedaan had. Dan mis je in ’t vervolg niets meer!

Misschien ook interessant...?

Je emailadres wordt niet getoond. Naam en email zijn verplicht