Over deze site

Hallo, welkom op deze site!

Vruger.nl is een project van Marita van Brussel, onderzoeker en aanpakker van sociaalhistorische projecten.

Geschiedenis is wél leuk!

Vond jij geschiedenis op school ook zo saai? Dat komt doordat die lessen vooral het verhaal van de winners vertellen.Ik was persoonlijk meer benieuwd naar de lotgevallen van de losers in een samenleving. Dat, en mijn zucht naar avontuur maakte dat ik culturele antropologie/niet-westerse sociologie ging studeren. Toen ik zo’n vijftien jaar geleden begon met stamboomonderzoek bleek geschiedenis toch niet zo saai. Mijn studie hielp mij om te begrijpen in welke sociale context mensen leefden. Nu is het mijn missie (en passie!) om door sociaal-historisch onderzoek de geschiedenis van mensen uit de marge te vertellen: analfabeten, mensen in armoede, psychiatrische patiënten en gewone, eenvoudige mensen zonder invloed. En, tja, mensen uit Zeelst. Geschiedenis kan ook spannend zijn!

Over deze site: vruger.nl

Deze site is de opvolger van mijn site brusselsekermis.blog, die met pensioen mag. Alle verhalen van Brusselsekermis staan ook op deze site. Maar waar Brusselsekermis alleen over marginale Brabanders vertelde, zal deze site zich gaan verruimen. Vandaar de algemene naam van deze site: Vruger. Je vind op deze site heel veel verhalen én er komen steeds meer verhalen bij. Hieronder vind je toelichtingen bij de vier categorieën: Zeelst, het krankzinnige(n)project, mensen in de marge en over ondergetekende.

Ik wens je veel leesplezier! Heb je aanvullingen of opmerkingen, aarzel dan niet om een reactie te plaatsen.

Samenwerken, inhuren, advies verkrijgen?

Voor meer informatie over mijn beschikbaarheid en om contact op te nemen kun je een kijkje nemen op Wat kan ik voor u doen?

Reacties gesloten.